01/01/2021

Huvimõõdik 7.

Millistest raamatutest tehtud blogipostituste vastu on „Tütarlaps linnast“ lugejad blogi ajaloo vältel kõige rohkem huvi tundnud?

Eelmine huvimõõdik oli siin 1. jaanuaril 2020, aasta tagasi. Huvimõõdikutest on ilmnenud, kui vähe on blogilugejate huvi muutunud: ikka ja jälle korduvad samad teosed ja esinelik püsib juba mitu aastat..

1. Nagu eelmise aasta alguses nii ka nüüd olen sunnitud arvama, et tõenäoliselt ei suuda mitte kunagi mitte miski esikohalt väärata lugejate tohutu ülekaaluga postitust Ivan Krõlovi „Valitud valmid“ (6460 lugejat).

2. Teist kohta hoiab juba mitu aastat samuti kindlalt Mark Twaini „Tom Sawyeri seiklused. Huckleberry Finni seiklused“ (1410).

3. Eelmise huvimõõdiku 4. kohalt on nüüd kolmandale kohale kerkinud Baudelaire’i „Kurja lilled, mis sisaldab ka luuletust „Raibe“. Selle postituse lugejate hulk on lausa kahekordistunud (1330).

4. Koha võrra on langenud Aleksander Puškini imekaunis luuletus „K***“ (1320).

5. Sellele kohale on kena omamaise üllatusena ja tabeli uustulnukana kerkinud Oskar Lutsu „Soo“. Küllap on põhjuseks selle kauni jutustuse alusel tehtud film (648).

6. Koha võrra on langenud meie omamaine kaunilt kujundatud imeline folkloorikogumik „Üle õue õunapuu“. Huvitaval kombel ei ole sellele postitusele lugejaid juurde tulnudki, aga ilmselt püsib see tabelis kümne hulgas varasema lugemispopulaarsuse tõttu (524).

7. Koha võrra on langenud Victor Hugo „Jumalaema kirik Pariisis“ (479).

8. Koha võrra on tõusnud postitus Rabindranath Tagore „Aedniku“ ja „Gitandžali“ kohta (436).

9. Tabelisse on tagasi tulnud sealt aasta tagasi välja langenud Juhan Smuuli südamlik koeralugu „Meremees Murka“ (413).

10. Kolme koha võrra on langenud „Anne Franki päevik“ (411).

Eelmise huvimõõdikuga võrreldes on selle blogi ajaloo kümne popima postituse loetelust välja langenud  8. kohal olnud Mats Traadi luuletus „Kirjandusõhtu“ ja 10. kohal olnud Ralf Parve luuletus „Ohakas“ õppur Oskar Ohakast, kes oli laisk ja lohakas.

Lisaks nimetatutele on siin blogis juttu veel ligi 370 raamatust. „Tütarlaps linnast“ ootab lugejaid ka äsja saabunud 2021. aastal ja teist oleneb, kas aasta pärast ilmuvad huvimõõdikusse uued liidrid.

Head uut lugemisaastat kõikidele!

No comments:

Post a Comment