03/01/2022

Huvimõõdik 8.

Millistest raamatutest tehtud blogipostituste vastu on „Tütarlaps linnast“ lugejad blogi ajaloo vältel kõige rohkem huvi tundnud?

Eelmine huvimõõdik oli siin 1. jaanuaril 2021. Huvimõõdikutest on ilmnenud, kui vähe on blogilugejate huvi muutunud: ikka ja jälle korduvad samad teosed ja esinelik püsib juba mitu aastat, muutes aeg-ajalt järjestust.

1. Nagu juba hulk aastaid nii ka nüüd olen sunnitud arvama, et tõenäoliselt ei suuda mitte kunagi mitte miski esikohalt väärata lugejate tohutu ülekaaluga postitust Ivan Krõlovi „Valitud valmide“  kohta (6950 lugejat).

2. Eelmise huvimõõdiku 3. kohalt on nüüd teiseks kerkinud Baudelaire’i „Kurja lilled“, mis sisaldab ka luuletust „Raibe“ (1880 lugejat).

3. Eelmise mõõdiku 4. kohalt on kolmandale tõusnud Aleksander Puškini luuletus „K***“ (1640 lugejat). Muide, „K***“ oli kolmandal kohal ka üle-eelmises mõõdikus, nii et võttis nüüd oma koha tagasi.

4. Neljandaks on langenud varasemate huvimõõdikute kindel 2. koha omanik Mark Twaini „Tom Sawyeri seiklused. Huckleberry Finni seiklused“ (1420 lugejat). Muide on sellel postitusel eelmisel aastal olnud ainult 10 lugejat, aga varasem suur lugejate hulk on hoidnud veel rohkem allapoole langemisest.

5. Samal kohal oli ka eelmises huvimõõdikus Oskar Lutsu „Soo“ (754 lugejat). Küllap on põhjuseks jutustuse alusel tehtud film.

6. Uustulnukana on tabelis 6. kohal postitus „Kaks Jaan Kaplinski luuletust" (629 lugejat). Olid ju mullu poeedi elus suur juubel, mille puhul see postitus tehtud sai, ja jäädav lahkumine.

7. Kuuendalt kohalt seitsmendale on langenud meie folkloorikogumik „Üle õue õunapuu“, kuid lugejaid ei ole lisandunud ja kohta aitab hoida selle postituse varasem populaarsus (524 lugejat).

8. Samuti koha võrra on langenud Victor Hugo „Jumalaema kirik Pariisis“ (512 lugejat).

9. Sel kohal püsib teist aastat Juhan Smuuli südamlik koeralugu „Meremees Murka“ (506 lugejat).

10. Kahe koha võrra on langenud, kuid püsib endiselt TOP-10s, postitus Rabindranath Tagore „Aedniku“ ja „Gitandžali“ kohta (442 lugejat).

Eelmise huvimõõdikuga võrreldes on selle blogi ajaloo kümne popima postituse loetelust ainsana välja langenud varasemas huvimõõdikus 10. kohal olnud „Anne Franki päevik“.

Lisaks nimetatutele on siin blogis juttu veel rohkem kui 400 raamatust. Sel korral ei pannud ma huvimõõdikus nimetatud postituste juurde linke, huvilised leiavad need blogi leheküljelt „Raamatute loetelu pealkirja järgi“.

Head uut lugemisaastat kõikidele!

No comments:

Post a Comment