03/01/2018

Huvimõõdik 4.

Millistest raamatutest tehtud blogipostituste vastu on „Tütarlaps linnast“ lugejad blogi ajaloo vältel kõige rohkem huvi tundnud?

Eelmine huvimõõdik oli siin 10. jaan 2017, ligi aasta tagasi. Huvimõõdikuid tehes olen sageli imestanud, kui vähe on blogilugejate huvi muutunud. Loetelus korduvad ikka ja jälle samad raamatud.

1. Endiselt arvan, et tõenäoliselt ei suuda mitte kunagi mitte miski esikohalt eemaldada lugejate tohutu ülekaaluga postitust Ivan Krõlovi „Valitud valmid“ (4460 lugejat).

2. Teisel kohal on endiselt Mark Twaini „Tom Sawyeri seiklused. Huckleberry Finni seiklused“ (856). Seda käivad muu hulgas vaatamas ka paljud blogilugejad välismaalt.

3. Viiendalt kohalt on kolmandaks kerkinud Aleksander Puškini imekaunis luuletus „K***“ (502).

4. Koha võrra alla on vajunud meie omamaine kaunilt kujundatud imeline folkloorikogumik „Üle õue õunapuu“.

5.  Ralf Parve luuletus „Ohakas“ on samuti koha võrra langenud.

6. Edukaima uustulnukana on selles loendis postitus Rabindranath Tagore „Aedniku“ ja „Gitandžali“ kohta.

7. Samuti uustulnukana on loendis Antoine de Saint-Exupéry „Inimeste maa“.

8. Koha võrra langenud, kuid endiselt paljude huvi äratanud on „Eesti rahvanaljandid. Mõis ja kirik“.

9. Kaks kohta on langenud  Juhan Smuuli südamlik koeralugu „Meremees Murka“.

10. Kolmanda uustulnukana on lugejate huvi toonud loendisse postituse Ryūnosuke Akutagawa jutustuste „Tihnikus“ ja „Rashōmon“ kohta.

Eelmise huvimõõdikuga võrreldes on blogiajaloo kümne popima postituse loetelust välja langenud Ellinor Rängeli „Kullimaja Marta“ ja kaks üksikluuletust: Krõlovi valm „Koer ja Hobune“ ning Ralf Parve luuletus „Must kass“.

Lisaks nimetatutele on siin blogis juttu veel ligi 290 raamatust. Nii et loodetavasti jätkub „Tütarlapse…“ sõpradel lugemisrõõmu ka alanud aastal ja võib-olla ilmuvad huvimõõdikusse aasta pärast ka uued liidrid.

290.

No comments:

Post a Comment