01/01/2019

Huvimõõdik 5.

Millistest raamatutest tehtud blogipostituste vastu on „Tütarlaps linnast“ lugejad blogi ajaloo vältel kõige rohkem huvi tundnud?

Eelmine huvimõõdik oli siin 3. jaanuaril 2018, aasta tagasi. Huvimõõdikutest on ilmnenud, kui vähe on blogilugejate huvi muutunud. Loetelus korduvad ikka ja jälle samad teosed. Seekordne esinelik on täpselt sama kui eelmises huvimõõdikus.

1. Endiselt olen sunnitud arvama, et tõenäoliselt ei suuda mitte kunagi mitte miski esikohalt eemaldada lugejate tohutu ülekaaluga postitust Ivan Krõlovi „Valitud valmid“ (5457 lugejat).

2. Teist kohta hoiab samuti kindlalt Mark Twaini „Tom Sawyeri seiklused. Huckleberry Finni seiklused“ (898).

3. Aleksander Puškini imekaunis luuletus „K***“ (688).

4. Meie omamaine kaunilt kujundatud imeline folkloorikogumik „Üle õue õunapuu“ (501).

5. Uustulnukana on selles loendis „Anne Franki päevik“ (350).

6. Tabelis püsib, kuid on koha võrra langenud postitus Rabindranath Tagore „Aedniku“ ja „Gitandžali“ kohta (334).

7. Ralf Parve luuletus „Ohakas“ on samuti koha võrra langenud (324).

8. Antoine de Saint-Exupéry „Inimeste maa“ (315).

9. Teise uustulnukana on tabelisse jõudnud Baudelaire’i „Kurja lilled", mis sisaldab ka luuletust „Raibe“ (311).

10. Eelmise korraga võrreldes on koha võrra langenud Juhan Smuuli südamlik koeralugu „Meremees Murka“ (309), millele prognoosin selle aasta jooksul huvimõõdiku TOP 10 hulgast väljalangemist.

Eelmise huvimõõdikuga võrreldes on blogiajaloo kümne popima postituse loetelust välja langenud „Eesti rahvanaljandid. Mõis ja kirik“ ning postitus jaapani kirjaniku Ryūnosuke Akutagawa jutustuste „Tihnikus“ ja „Rashōmon“ kohta.

Lisaks nimetatutele on siin blogis juttu veel ligi 320 raamatust. „Tütarlaps linnast“ ootab blogisõpru ka alanud aastal ja võib-olla ilmuvad huvimõõdikusse aasta pärast ka uued liidrid.

Head uut lugemisaastat kõikidele!

No comments:

Post a Comment